Skip to main content

Cerita Saya dengan ESP

Alhamdulillah saya kini dah jadi salah seorang pengguna Shaklee...
Asalnya dari Mealshakes buat saya jatuh hati,lps tu try Vitalea,Bcomp,ESP, PD, Vivix,Alfalfa,Vitamin C...Alhamdulillah semuanya saya puas hati.

Tapi kali ni saya nak ceritakan pengalaman saya dengan ESP sebaik saya melahirkan Ammar.
Saya lahirkan Ammar pada 12.33am, 19.01.2014. Lepas naik ke wad biasa dari 'labour room', saya call husband minta die bawakkan ESP bila datang melawat saya nanti. Jadi paginya dalam pukul 8.30am husband saya datang bawak ESP n die bancuhkan saya ESP. 

Baby Ammar time tu tgh tido...Sesekali saya kejutkan jugak die bgn menyusu walaupun masa tu hati saya tergerak ,otak berfikir, 'dah ade susu ke aku ni' . tapi tak pe, bagi je baby menyusu. Itu salah satu rangsangan utk pengeluaran susu. Kuasa Allah mengatasi segalanya...Alhamdulillah susu memang dah mula keluar semasa di hospital. Saya terkejut bila baju saya basah Rupanya susu dah keluar. Syukur sangat.Allah permudahkan perjalanan BF saya.

ESP juga membantu saya. Dengan izin Allah n dengan pengambilan ESP, Alhamdulillah pengeluaran susu saya mudah.Bila mak datang melawat saya, mak tanya ada susu ke? Saya pn ceritalah yg susu saya dah keluar. Saya cakap dengan mak, saya minum ESP tadi.Mak pn ckp itu mgkin salah satu faktor susu saya cepat keluar.

Sebelah katil saya ade seorang ibu berbangsa cina yang dah selamat lahirkan seorang baby girl. Baby die asyik menangis je. Dr memang tak benarkan die keluar sebab nmpak keadaan die sangat stress bila anak menangis.Emak saya kesian tgk keadaan die.Mgkn baby nak susu tapi susu ibu die tak keluar. Ditambah keadaan ibu yang stress.Memang mengganggu pengeluaran susu.

Ammar pulak sebaliknya. Ammar memang puas menyusu. Saya sendiri memang dah keluar susu. Ditambah dengan kakak saya yang datang dua orang bg Ammar susu. Memang tak de masalah tak ckp susu lah budak kecik ni...

Berbalik pada cerita ibu disebelah katil saya tu...Kalau tgkkan keadaannya mmg sgt stress. Emak saya mmg tak sampai hati. Sebelum saya keluat wad, mak saya siao tolong bancuhkan segelas ESP utk ibu tu..Dengan harapan mudah-mudahan dapat percepatkan pengeluaran susu ibu.

Bile dikenang kembali cerita ESP di hospital memang buat saya tersenyum. Siap tlg bancuhkan utk ibu lain. Tapi time tu saya tak tinggalkan pun nmbor phone. Harap2 lpas keluar hospital,ibu itu cari ESP n jadi pengguna ESP, InsyaAllah...






Syazwani Mohd Noh
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 888841
HP: 013-6859903
Email:diwanie_mnz84@yahoo.com.my

Comments

Popular posts from this blog

DIY Wrap

Assalamualaikum...
Hari ini saya nak bercerita tentang DIY Baby Wrap. Sebenarnya saya ada Ring Sling & Mei Tai. Tapi teringin nak DIY Wrap. Ring Sling tu kawan saya bagi. Mei Tai pulak saya jahit sendiri. Dua2 pun saya tak guna...Ring Sling pernah guna sekali dua.. Mei Tai pun sama. Saya rasa agak susah nak ikat2...hihihihi...Sebenarnya kalau selalu guna mesti tak rasa susah...Kan pepatah ada cakap 'Practice Make Perfects' (pepatah mat salleh..hihihihi)


Now, hati terasa macam nak DIY Wrap pulak. Angan2 tu  macam2....Ada masa tak agaknya ek?hihihi..InsyaAllah nak seribu daya, tak nak seribu dalih....
Dengan bantuan MR GOOGLE, saya jumpa beberapa blog yang ajar cara DIY Wrap. Sesiapa yang nak try DIY, boleh rujuk link-link ni : 
http://www.rookiemoms.com/how-to-make-a-moby-wrap/ http://monkeysewmonkeydo.blogspot.com/2010/03/make-your-own-moby-wrap-tutorial.html http://www.alexamariezurcher.com/2013/01/diy-moby-wrap-in-3-easy-steps.html http://verymom.com/2009/02/07/make-a-faux-…

Hasil Tangkapan Cosway...

Assalamualaikum....
Yeayyyyyy....Akhirnya dapat jugak apa yang dihajati...




Alhamdulillah, rehat tghhari tadi ajak my BFF, nur pergi cosway.Niatnya nak beli multipurpose cleaning wipes. Ini semua sebab terpengaruh dengan rakan2 dalam group susun atur. Fungsi cleaning wipes ni adalah sebagai pengganti alat pengelap dapur.Yang bestnya,kata nya boleh basuh n guna semula...Pakai....basuh...pakai...basuh...sampailah koyak. Harga pun ok pah.RM4.90 je....Balik ni nak cube. Entry akan datang saya cite pengalaman guna pengelap ni ye....





Dah pergi cosway, bukan satu je barang beli. Saya beli wiper set....yang ni memang dicari dari hari tu. Hari tu pergi stok tak de. Hari ni dah restock...Dapatlah saya beli 'penyapu' yg diidamkan....Review tentang wiper set ni kita cite next entry ye....

Jom Ambil Tahu Apa Maksudnya Non GMO & GMO?

Sebelum ini saya tak pernah pun ambil tahu pasal GMO or NON- GMO...Sejujurnya dengar pun tak pernah. Tapi lepas jatuh cinta dengan Shaklee & ambil ESP, baru lah saya cuba mencari ilmu tentang Non GMO. Maklumat ini saya baca dari blog , http://ilmansofea.blogspot.com/2014/02/apa-maksud-non-gmo.html

NON GMO
Maksud NON- GMO adalah :- Bahan yang TIDAK DIUBAH SECARA GENETIK atau bahasa mudahnya BAHAN MAKANAN YANG TIDAK DICAMPUR DENGAN BAHAN KIMIA YANG BOLEH MEMUDARATKAN KESIHATAN.
Contoh bahan kimia adalah baja kimia. Selalunya kalau makanan bukan dari baja organik memang ada kesan sampingan. Lebih-lebih lagi makan yang diproses untuk dijadikan makanan segera.
Contohnya kacang soya yang dikotakkan, kita perlu ambil tahu bahan2 dan cara pemprosesannya. Jika ia tidak dari kacang soya organik, ianya mengandungi khasiat yang rendah &kandungan NITRAT yang tinggi. Kandungan NITRAT yang tinggi boleh membawa kepada KANSER.


GMO
GMO (Genetically Modified Organisms) - Tumbuhan atau haiwan ya…