Cerita Saya dengan ESP

Alhamdulillah saya kini dah jadi salah seorang pengguna Shaklee...
Asalnya dari Mealshakes buat saya jatuh hati,lps tu try Vitalea,Bcomp,ESP, PD, Vivix,Alfalfa,Vitamin C...Alhamdulillah semuanya saya puas hati.

Tapi kali ni saya nak ceritakan pengalaman saya dengan ESP sebaik saya melahirkan Ammar.
Saya lahirkan Ammar pada 12.33am, 19.01.2014. Lepas naik ke wad biasa dari 'labour room', saya call husband minta die bawakkan ESP bila datang melawat saya nanti. Jadi paginya dalam pukul 8.30am husband saya datang bawak ESP n die bancuhkan saya ESP. 

Baby Ammar time tu tgh tido...Sesekali saya kejutkan jugak die bgn menyusu walaupun masa tu hati saya tergerak ,otak berfikir, 'dah ade susu ke aku ni' . tapi tak pe, bagi je baby menyusu. Itu salah satu rangsangan utk pengeluaran susu. Kuasa Allah mengatasi segalanya...Alhamdulillah susu memang dah mula keluar semasa di hospital. Saya terkejut bila baju saya basah Rupanya susu dah keluar. Syukur sangat.Allah permudahkan perjalanan BF saya.

ESP juga membantu saya. Dengan izin Allah n dengan pengambilan ESP, Alhamdulillah pengeluaran susu saya mudah.Bila mak datang melawat saya, mak tanya ada susu ke? Saya pn ceritalah yg susu saya dah keluar. Saya cakap dengan mak, saya minum ESP tadi.Mak pn ckp itu mgkin salah satu faktor susu saya cepat keluar.

Sebelah katil saya ade seorang ibu berbangsa cina yang dah selamat lahirkan seorang baby girl. Baby die asyik menangis je. Dr memang tak benarkan die keluar sebab nmpak keadaan die sangat stress bila anak menangis.Emak saya kesian tgk keadaan die.Mgkn baby nak susu tapi susu ibu die tak keluar. Ditambah keadaan ibu yang stress.Memang mengganggu pengeluaran susu.

Ammar pulak sebaliknya. Ammar memang puas menyusu. Saya sendiri memang dah keluar susu. Ditambah dengan kakak saya yang datang dua orang bg Ammar susu. Memang tak de masalah tak ckp susu lah budak kecik ni...

Berbalik pada cerita ibu disebelah katil saya tu...Kalau tgkkan keadaannya mmg sgt stress. Emak saya mmg tak sampai hati. Sebelum saya keluat wad, mak saya siao tolong bancuhkan segelas ESP utk ibu tu..Dengan harapan mudah-mudahan dapat percepatkan pengeluaran susu ibu.

Bile dikenang kembali cerita ESP di hospital memang buat saya tersenyum. Siap tlg bancuhkan utk ibu lain. Tapi time tu saya tak tinggalkan pun nmbor phone. Harap2 lpas keluar hospital,ibu itu cari ESP n jadi pengguna ESP, InsyaAllah...






Syazwani Mohd Noh
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 888841
HP: 013-6859903
Email:diwanie_mnz84@yahoo.com.my

No comments:

Post a Comment