October 31, 2013 0

Bercuti ke Cameron Highlands....

Day 1 - 26/10/2012
Seawal 6.30 pg kami dah memulakan perjalanan dari Taman Mawar, Pasir Gudang. Berkumpul di ofis n bertolak kul 7.00pg......Bermulalah perjalanan kami yang di jangka mengambil masa 9 jam. Lama tuuuuu.....Dalam kepala ummi ni macam2 fikir.Bermacam2 perasaan yang ummi rase. Gembira sebab dapat jenjalan + risau sebab ni first time Amsyar jalan naik bas di tambah dengan kesihatan Amsyar yang tak berapa baik....Amsyar batuk teruk. Ummi risau sangat Amsyar kena athma kat sana nanti.....

Dalam perjalanan anak ummi ni langsung tak nak tido....dah nak sampai Cameron baru Amsyar tido.
Hero ummi akhirnya tido kepenatan.(Dari 5.30pg - 5.30ptg berjaga)


Perjalanan yang dijangka mengambil masa 9 jam tersasar. 7.30ptg baru smpai Cameron....Lebih 12 jam....Fuhh penat giler. Amsyar mula buat perangai sebab tak cukup tido.....
Malam tu kitorang g Pasar Malam....Oklah pasar malamnya. Tapi yang tak syoknya cuaca tak elok...HUJANNNNNN.....

Ada satu perkara yang buat ummi n abah asalnya nak marah.Tapi akhirnya buat ummi n abah ketawa dengan kerenah Amsyar.Malam tu Amsyar nak buai.Melalak2 nak buai....Jadi terpaksalah abah buat cm ni : - 
Nilah kekasih hati umi....Abah yang setia melayan kerenah Amsyar. Thanks abang...

DAY 2 - 27/10/2013

Hari kedua g ladang teh BOH....
Abah n Amsyar beratur beli teh...ummi dok je diam2 ye..

Anak n abah same je...peminat teh..

Comel tak KAMI...

KAMI bertiga...OPPSS, berempat..

Amsyar with 'ayah angkat'.Pedang samurai tak boleh tinggal.

 Ni kat 'Cameron Lavender'.....



malu dengan hello kitty eh...

Amsyar tak nak tgk camera

Alhamdulillah, Amsyar smpai Cameron sihat...hilang semua sakit yang dari sini....hehehehe....InsyaAllah, next time rae cm nak g lagi.Tak puas jalan lagi....hehehehe...

DAY 3 - 28/10/2013...

Hari ni bertolak balik Johor...memulakan perjalanan kul 9.00 pagi. Alhamdulillah selamat smpai Taman Mawar kul 10.00 malam......

Alhamdulillah, perjalanan kami selamat n Allah bagi kesihatan yang baik untuk kami sekeluarga....CAMERON HIGHLANDS!!!!! Next time kami datang lagi !!!!!!!!!!!!!!