October 31, 2014 0

Ini Emak Saya...

Ini Emak saya Puan Zainah Abd Malik. Emak dah 65 Tahun 1 Bulan 17 hari.

Alhamdulillah, Allah berikan kesihatan yang baik buat Emak. masih sihat & kuat untuk jalani rutin harian yang padat.

Emak selalu pesan suruh makan vitamin, ambil supplement sebab emak cakap badan kita perlu nutrient yang cukup untuk kekal sihat. Sejujurnya saya kadang malu dengan emak sebab emak lagi jarang sakit berbanding saya.

Emak saya sekarang dah jadi pengguna Shaklee. Mak ambik supplement Omega Guard (mak cakap badan ringan bila makan OmegaGuard & mak cakap mak tak nak otak lembab, hihihihi).... Emak judak ambik Vitalea (Multivitamin terbaik Shaklee) & Performance Drink.

Semoga Emak terus diberikan kesihatan yang baik, Alhamdulillah....








Shaklee Ind.Distr
Syazwani Mohd Noh
Shaklee ID : 888841
HP : 0136859903

October 27, 2014 0

Pengalaman BF - EMOSI & BF

Assalamualaikum....

Kembali bersiaran...

Alhamdulillah, hari ini genap 9bulan 8hari usia hero saya yang kedua Muhammad Ammar Hadi bin Mahadi. Ini bermakna genap jugak 9 bulan 8 hari perjalanan BF saya. Alhamdulillah sehingga usia ini Ammar masih fully BF. Lagi 2bulan 22 hari untuk saya capai target jangka pendek saya (1tahun) & lagi 14 bulan 22 hari untuk capai target jangka panjang (2tahun). InsyaAllah, mudah-mudahan Allah permudahkan perjuangan saya.

Hari ini saya nak kongsi sedikit pengalaman BF saya ini. Saya kongsi sedikit tentang EMOSI & BF. Sepanjang 9 bulan ++ ni, saya akui 'Emosi' sangat mempengaruhi pengeluaran susu saya. Saya langsung tak boleh rasa stress, rasa down, rasa sedih, rasa marah...Semua itu SANGAT2 menggangu production susu saya. SANGAT2 mempengaruhi.....

Setiap kali saya stress memang susu tak kan keluar walaupun breast rasa membengkak. Bila saya mula risaukan stok susu, pengeluaran susu saya jugak akan terganggu, Jadi apa yang saya buat sekarang, saya hepy kan diri, enjoy setiap kali pump, jangan dok asyik sibuk tengok hasil susu bila mengepam.... Pump je susu dengan perasaan hepy & enjoy.& sambil2 tu zikir....Bila habis pumping session...WOW!!! hasilnya sangat tidak menghampakan...Alhamdulillah...So, ibu2 semua PLEASE JANGAN STRESS, JANGAN SEDIH, JANGAN MARAH2...PLEASE JAGA EMOSI....

Ni saya kongsikan faktor KENAPA SUSU KURANG :-

1. Kurang menyusu / Tidak menyusukan selepas kelahiran
2. Kekeliruan puting atau hisapan tidak betul
3. Emosi Ibu Kurang Stabil
4. Bayi beralih bulan (growth sput)
5. Kurang menyusu waktu malam
6. Ibu tidak mengosongkan breast (tidak pam)
7. Ibu period
8. Pengambilan ubat/kafein/ais

Credit

Ini secara ringkas je...InsyaAllah entry akan datang saya terangkan semua faktor2 yang kat atas tu ye....


Kalau ibu2 ada nak bertanya tentang BF, boleh je kita sembang2...Saya tak lah arif tapi bolehlah berkongsi sedikit ilmu & pengalaman saya...

Syazwani Mohd Noh
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 888841
Call / SMS / Whatsapp: 013-6859903
Email: diwanie_mnz84@yahoo.com.my
 




October 24, 2014 0

Hasil Tangkapan Cosway...

Assalamualaikum....

Yeayyyyyy....Akhirnya dapat jugak apa yang dihajati...





Alhamdulillah, rehat tghhari tadi ajak my BFF, nur pergi cosway.Niatnya nak beli multipurpose cleaning wipes. Ini semua sebab terpengaruh dengan rakan2 dalam group susun atur. Fungsi cleaning wipes ni adalah sebagai pengganti alat pengelap dapur.Yang bestnya,kata nya boleh basuh n guna semula...Pakai....basuh...pakai...basuh...sampailah koyak. Harga pun ok pah.RM4.90 je....Balik ni nak cube. Entry akan datang saya cite pengalaman guna pengelap ni ye....






Dah pergi cosway, bukan satu je barang beli. Saya beli wiper set....yang ni memang dicari dari hari tu. Hari tu pergi stok tak de. Hari ni dah restock...Dapatlah saya beli 'penyapu' yg diidamkan....Review tentang wiper set ni kita cite next entry ye....


October 18, 2014 0

Daftar Tadika Amsyar

Assalamualaikum....Lamanya saya tak update blog. Seminggu dah blog ni bersawang.
Hari ni nak cerita tentang daftar tadika untuk Amsyar. Sejak sebulan dua ni saya sibuk survey tadika untuk Amsyar. Nak mencari yang English n Islamic.. Biarlah seimbang akademik n agamanya.

Banyak tadika yang termasuk dalam senarai. Dalam pada tu banyak aspek yang perlu saya tengok sebelum buat keputusan. Saya nak tadika english + Islamic. Disebabkan saya rancang untuk hantar Amsyar half day sahaja, makanya saya perlu memilih tadika yang dekat dengan rumah pengasuh Amsyar supaya senang Abah nak ambik Amsyar dan hantar ke rumah pengasuh. Kawasan yang terdekat Taman Mawar & Taman Bukit Dahlia. 

Survey punya survey, akhirnya Allah nak permudahkan urusan saya. Kawan saya whatsapp gambar iklan ada satau tadika nak dibuka di Taman Mawar. Alhamdulillah sangatlah dekat dengan rumah. Memudahkan urusan hantar n ambik Amsyar.
Saya dah pergi ke tadika tersebut, dah berjumpa pengetuanya. Hati memang rasa nak daftar Amsyar kat situ sebab pembelajarannya dalam English., Islamic....Setiap matapelajaran diajar oleh cikgu yang berlainan. Jadi Amsyar tak delah bosan dengan satu cikgu je. Apa yang bestnya nanti akan ada Summer Camp yang memerlukan Amsyar tidur di sekolah...Yang ini agak mencabar untuk Amsyar. Kita tengok nanti berjaya atau tak Amsyar ye....

Alhamdulillah , akhirnya saya dah booked tempat untuk Amsyar.....InsyaAllah tahun depan Amsyar akan mula jadi pelajar Tadika Genius Qayyum....

Semoga semuanya berjalan lancar nanti, InsyaAllah...Amin....
October 11, 2014 0

Kriteria Pemilihan Soy Protein

Protein sangat penting untuk tubuh kita. Salah satu sumber protein adalah soya (Soy Protein). Tapi sebelum mengambil apa-apa 'Soy Protein', kita perlu mengetahui Kriteria-kriteria dalam pemilihan 'Soy Protein' yang baik.

Kriteria Pemilihan Soy Protein :

1. Kacang Soya itu sendiri mestilah tumbuh membesar secara Organic-
-Kenapa soybeans mesti ditanam secara organis...Sebab kajian penanaman secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan. Dan dari segi kajian, telah terbukti ada hubung kait antara 'cancer' dan 'nitrates'. Jadi amatlah penting 'pesticides', 'fungicide', & 'herbicide' tidak digunakan di sepanjang pembesaran soy bean ini.

2. Soybean itu mestilah Non GMO (tidak dihasilkan secara 'genetic').
- Kenapa soybean mestilah 'non genetic enginereed? Sebab secara umumnya soybean yang dari jenis genetic ini adalah murah untuk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik dan vitamin natural) dan kebanyakan syarikat akan mencari cara untuk menjimatkan kos dan semuanya menggunakan soybean yang dihasilkan secara genetic. Dr Louis J.Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian , toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan.

3.Soy Protein itu mesti mempunyai 9 Asid Amino perlu.
- Ini adalah ciri yang amat penting. Badan kita memerlukan kesemua 9 asid amino ini untuk menghasilkan hormone, jus penghadaman, antibodi, enzyme. If one of the essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body function are delayed or stopped.

4. Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dengan air, bukan alkohol.
- Alcohol itu haram, ye lah itu satu hal jugak. Lagi satunya jika dicuci dengan alcohol ianya akan memusnahkan kandungan isoflavones.(up to 88%). Sedangkan isoflavones itu diperlukan untuk mengurangkan risiko kanser. Isoflavones juga penting untuk penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang.

5. Bahan Anti-thyroid/anti growth substance mesti disingkirkan
- Soy yang mentah mengandungi 'anti-growth', 'anti-tyrosine', substance. sedangkan kalau kekurangan bahan ini akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that remove this substance, yet keep the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACID and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

6.  Proses Pembuatan Soy Protein sebaiknya tanpa pemanasan
- Amino Acid sangat sensitif dengan suhu yang panas.In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result.

7. Soy isolate itu mesti ditambah dengan unsur calcium.
- Kajian / artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang. Dan oleh yang demikian unsur calsium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein itu untuk meneutralkan kembali serbuk soy itu. Kebanyakan pengusaha / pengeluar protein tidak menambah cukup kalsium.

Ketujuh-tujuh kriteria tersebut ada pada ESP Shaklee. Kesimpulannya, ESP Shaklee adalah SELAMAT..Jangan ragu2 dengan ESP Shaklee ye..

Credit

 Syazwani Mohd Noh
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 888841
Call / SMS / Whatsapp: 013-6859903
Email: diwanie_mnz84@yahoo.com.my


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyaki
October 10, 2014 0

Variasi Bancuhan ESP



Memandangkan ESP ni  one of our best seller & bulan ni pulak Promosi ESP,  saya nak kongsikan cadangan resepi bancuhan ESP...Macam-macam cara boleh.
  1. ESP + Air suam
  2. ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  4. ESP + SusuAnmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1
  7. ESP + jus twister tropicana
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung
  12. ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
  13. ESP + KOKO + OAT
  14. ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL 
  15. ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
  16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<-- blend
  17. ESP + meal shakes + MILO<<<<--- sejukkan SEDAP.
  18. ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
  19. ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang
  20. ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!
*boleh tambah list ini ikut pengalaman anda


Credit 


Dan ini pula resipi smoothies
Bahan2:
  • Segelas fresh milk
  • 1-2sudu besar natural plain yogurt
  • fresh fruits (saya guna banana pagi ni... potong kecik2.. then frozenkan sebentar)
  • Suplemen (sy add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha)
  • 1 sudu kecik madu
  • Serbuk koko (optional)
Cara2 : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm



 NOTES:
  • JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
  • Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)     





Syazwani Mohd Noh
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 888841
Call / SMS / Whatsapp: 013-6859903
Email: diwanie_mnz84@yahoo.com.my


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
       
October 09, 2014 1

JIMAT RM 200++ JIKA ANDA BELI ESP BULAN INI

PROMOSI SHAKLEE OCTOBER :-
ESP - BUY 6 FREE 1

Save worth - RM 150.00
Free Member Ship Fee - RM65.00
Cash Bonus - RM36.00

Anda akan jimat sebanyak RM261.00 sekiranya anda beli ESP promosi ini...RM 261.00 ni banyak kan???? Memang berbaloi sangatlah beli bulan ini....






Jika anda teringin nak mencuba ESP, inilah masa yang sesuai. Boleh juga share dengan family yang lain..Saya start ambik ESP masa pregnantkan Ammar. Now, masih teruskan ESP. Apa yang best ESP buat kulit muka saya lembab & tidak terlalu kering. Sangat membantu dalam perjalanan penyusuan Ammar sebab sejak BF ni, saya kerap lapar....Alhamdulillah, ESP membantu mengenyangkan sementara menunggu waktu makan....


 Syazwani Mohd Noh
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 888841
Call / SMS / Whatsapp: 013-6859903
Email: diwanie_mnz84@yahoo.com.my


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit



October 05, 2014 0

ESP & Kanser

Baca tajuk entry menakutkan je... ESP & Kanser? Esp boleh menyebabkan kanser ke? No..No..No... Baca dulu entry sampai habis baru tahu apa ceritanya...Sebelum tu, kita kena tahu dulu serba sedikit fakta tentang kanser.

FAKTA TENTANG KANSER

Angka pesakit kanser telah semakin meningkat di Malaysia. Penyakit kanser boleh dihidapi oleh sesiapa sahaja tidak kira bangsa atau status. Menurut laporan MAKNA, 11 JUTA dewasa dan kanak-kanak mengidap penyakit kanser dan 6 JUTA daripadanya MATI AKIBAT KANSER di seluruh dunia. Di Malaysia dilaporkan 45,000 rakyat Malaysia mengidap kanser setiap tahun. kanser boleh dicegah sekiranya seseorang itu mengamalkan gaya hidup sihat, makan makanan yang berkhasiat dan mengikut piramid makanan.

APAKAH KANSER
  • Kanser adalah sel yang terhasil secara tidak normal dalam badan seseorang. Satu kelompok sel kanser dipanggil tumor dan jika tidak dirawat ia boleh menyebabkan membesar dan merebak ke anggota badan yang lain.
  • Tumor ini akan mengelilingi sel dan mengambil khasiat daripada sel. Tumor ini mungkin adalah kanser. Sel-sel kanser ini akan berkembang dan tersebar ke organ badan yang lain melalui saluran darah dan limpa.
  • Setiap orang ada sel kanser dalam badan. Sel kanser ini tidak kelihatan dalam ujian atau pemeriksaan piawai sehinggalah mereka telah berganda ke beberapa juta.
  • Sel kanser tidak mempunyai bentuk khas, wujud dalam pelbagai saiz dan berbeza daripada sel sihat yang mempunyai bentuk seragam. Ia boleh dilihat dengan jelas dibawah mikroskop.

Bila dah tahu fakta tentang kanser ni, rasa takut sebab setiap dari kita sebenarnya ada sel kanser. Cuma aktif atau tidak aje. Sebagai langkah persediaan kita kena jaga pemakanan & pastikan makanan yang kita ambik cukup nutrien yang diperlukan.

Disebabkan saya tak yakin yang saya dapat menyediakan makanan yang memenuhi keperluan nutrien diperlukan tubuh untuk mempertahankan diri daripada kanser, saya perlu ambik supplement. SAlah satu pilihan saya ialah ESP sebab ESP ini salah salah supplement Shaklee yang membantu mencegah kanser, selain daripada vitamin2 antioksidan yang lain (Vitamin A-Carotamax, Vitamin E & Vitamin C). Tapi dalam masa yang sama, pemakanan juga perlu dikawal & dijaga. Kita perlu mengekalkan gaya hidup yang sihat bukan sahaj untuk cegah kanser tetapi juga untuk mengekalkan tahap kesihatan yang optimum. InsyaAllah dengan cara hidup &pemakanan yang sihat, dapat membantu mencegah kanser.

KENAPA ESP?

Sebabnya ESP SHAKLEE mempunyai ISOFLAVONES terutama GENISTEIN dan DAIDZEIN.

GENISTEIN
  • Berfungsi untuk halang pertumbuhan salur darah baru ke sel kanser. Jadi sel kanser yang sedia ada dalam badan terbantut dan tidak dapat membesar sebab tak cukup nutrient yang disalurkan kepadanya.
  • Boleh mengurangkan risiko breast kanser & prostat
  • Mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser
  • Memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser

DAIDZEIN
  • Halang hormon penggalak pertumbuhan sel kanser dari sampai ke sel kanser
  • Bekerjasama dengan GENISTEIN untuk halang enzim yang menyebabkan pertumbuhan tumor
  • Bermanfaat kepada wanita dalam mengawal kesan 'potent estrogens' yang boleh merangsang pertumbuhan sel kanser payudara. 
Credit 

Jom sama-sama kita ubah kepada pemakanan yang sihat...

Syazwani Mohd Noh
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 888841
Call / SMS / Whatsapp: 013-6859903
Email: diwanie_mnz84@yahoo.com.my


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyaki


October 04, 2014 0

Hasil Seni Amsyar....

Amsyar dah nak masuk 3 tahun 5 bulan. Sekarang ni Amsyar tengah gian melukis,menulis,mewarna.  Alhamdulillah..anak umi ni nampak minat. Ke mana je mesti nak bawak buku n pensil.
 Banyak jugak huruf yang Amsyar dah boleh tulis.Antaranya A,W,I,O,Q...


Jom kita layan gambar Amsyar yg busy buat homework.

Tekunnya Abang Amsyar
Syoknya main water colour
Left Handed...



Banyak sebenarnya aktiviti yang umi fikirkan untuk Amsyar ni hasil dari pembacaan umi di blog Adlil Rajiah. Mana-mana parents yang berminat nak buat macam2 aktiviti dengan anak-anak sangatlah disarankan baca blog Adlil Rajiah ni. Memang banyak tips yang best-best dari dia.
InsyaAllah nanti saya kongsikan lagi aktiviti yang saya cuba untuk Amsyar & Ammar...
October 03, 2014 0

Milk Booster.

Hari ini nak cerita tentang percubaan saya untuk milk booster dari air longan.
Sebenarnya saya ada jugak ambil supplement Shaklee untuk milk booster iaitu Alfalfa Complex & Esp selain vitamin asas lain. Tapi teringin jugak nak cuba yang sendiri buat....

Semalam my hubby pergi beli susu Amsyar kat kedai ubat cina, saya mintak tolong belikan longan kering. Die belikan satu packet setengah kilo. Harga RM 15.00.

Pagi tadi sambil masakkan bubur Ammar,saya pn rebus lah segenggam longan kering. Saya tambahkan sikit gula untuk ada rasa manis. Dah agak2 kembang longan tu,tutup api...dah siap. Boleh bawak pergi ofis untuk minum masa lunch.


Jeng...jeng...jeng...



 Inilah air longan homemade saya yang dah tinggal separuh.

Air longan air longan jugak.Air kosong pastikan jangan kurang ye.WAJIB 3 liter....Hari ini baru percubaan pertama. Nanti saya share keputusannya..Berkesan atau tidak dengan saya ye air longan ni...


Jumpa di entry akan datang....tunggguuuuuu....


Syazwani Mohd Noh
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 888841
Call / SMS / Whatsapp: 013-6859903
Email: diwanie_mnz84@yahoo.com.my


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
October 02, 2014 0

Aktiviti Menyusun Kasut...

Tajuk entry macam...'Eleh susun kasut'. Macam tak ada aktiviti yang lagi best je ek untuk anak2. Sebenarnya tanpa kita sedar sebenarnya aktiviti menyusun kasut dapat merangsang perkembangan minda &fizikal anak-anak. Bagaimana tu ye? Jom kita tengok manfaat daripada aktiviti menyusun kasut untuk anak - anak.

Maklumat daripada entry di sini.

Manfaat Aktivi Menyusun Kasut
  1. Disiplin - Inilah nilai utama yang dapat kita terapkan daripada aktiviti menyusun kasut. Jika kita biasakan anak-anak menyusun kasut, lama kelamaan mereka akan terbiasa meletakkan kasut masing-masing dengan cara yang lebih tersusun.
  2. Koordinasi Tangan & Mata - Kasut yang disusun haruslah selari &elok susunannya. Disinilah mereka belajar untuk meningkatkan kemahiran koordinasi mata & tangan masing-masing. Jika kerap melakukannya, mereka akan lebih mahir.
  3. Padanan - Kasut harus disusun mengikut saiz, warna &jenis. Dari sini mereka belajar memadankan mengikut kesesuaian. Ianya juga ada kaitan dengan koordinasi mata & tangan.
  4. Sabar - Walaupun aktiviti ini nampak senang, tetapi jika kasut banyak, ianya memerlukan kesabaran.
  5. Kerjasama - Jika aktiviti ini dilakukan oleh adik-beradik, maka mereka perlu berkerjasama. Selain itu, ianya juga perlu kerjasama dari semua ahli keluarga.

InsyaAllah, saya nak cuba aktiviti ini untuk Amsyar...Nanti saya kongsi cerita berjaya atau tidak aktiviti menyusun kasut  bersama Amsyar nanti.
October 01, 2014 0

Promosi Bulan Oktober

Bulan ni Promosi Produk Hot Shaklee!!!!

Energizing Soy Protein (ESP) - Buy 6 Free 1 !!!!!

Memang bestlah promosi bulan ini.



Antara kelebihan ESP :-


1)      Menjadikan kulit muka cantik, halus , gebu & berseri
2)      Bantu memudarkan parut jerawat di muka
3)      Membantu memberi tenaga berpanjangan , menjadikan badan lebih sihat & tidak mudah letih
4)      Menganjalkan kulit & payudara yang kendur
5)      Cepat kenyang
6)      Membantu penghasilan susu dengan cepat & banyak
7)      Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat – baby akan lebih cepat kenyang
8)      Membantu perkembangan fetus & memastikan kesihatan ibu hamil di tahap optimum
9)      Untuk yang mengalami masalah kesuburan, ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat & sempurna sekaligus meningkatkan tahap kesuburan & peluang untuk hamil
10)   Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal kolesterol dan menyokong kesihatan jantung & prostat.
 
 
ESP ni adalah HOT ITEM Shaklee….Berminat nak mencuba? Jom contact saya : -
 
Syazwani Mohd Noh
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 888841
Call / SMS/Whatsapp : 013-6859903 
http://ummiwawa.blogspot.com/


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyaki