Skip to main content

Bercuti ke Cameron Highlands....

Day 1 - 26/10/2012
Seawal 6.30 pg kami dah memulakan perjalanan dari Taman Mawar, Pasir Gudang. Berkumpul di ofis n bertolak kul 7.00pg......Bermulalah perjalanan kami yang di jangka mengambil masa 9 jam. Lama tuuuuu.....Dalam kepala ummi ni macam2 fikir.Bermacam2 perasaan yang ummi rase. Gembira sebab dapat jenjalan + risau sebab ni first time Amsyar jalan naik bas di tambah dengan kesihatan Amsyar yang tak berapa baik....Amsyar batuk teruk. Ummi risau sangat Amsyar kena athma kat sana nanti.....

Dalam perjalanan anak ummi ni langsung tak nak tido....dah nak sampai Cameron baru Amsyar tido.
Hero ummi akhirnya tido kepenatan.(Dari 5.30pg - 5.30ptg berjaga)


Perjalanan yang dijangka mengambil masa 9 jam tersasar. 7.30ptg baru smpai Cameron....Lebih 12 jam....Fuhh penat giler. Amsyar mula buat perangai sebab tak cukup tido.....
Malam tu kitorang g Pasar Malam....Oklah pasar malamnya. Tapi yang tak syoknya cuaca tak elok...HUJANNNNNN.....

Ada satu perkara yang buat ummi n abah asalnya nak marah.Tapi akhirnya buat ummi n abah ketawa dengan kerenah Amsyar.Malam tu Amsyar nak buai.Melalak2 nak buai....Jadi terpaksalah abah buat cm ni : - 
Nilah kekasih hati umi....Abah yang setia melayan kerenah Amsyar. Thanks abang...

DAY 2 - 27/10/2013

Hari kedua g ladang teh BOH....
Abah n Amsyar beratur beli teh...ummi dok je diam2 ye..

Anak n abah same je...peminat teh..

Comel tak KAMI...

KAMI bertiga...OPPSS, berempat..

Amsyar with 'ayah angkat'.Pedang samurai tak boleh tinggal.

 Ni kat 'Cameron Lavender'.....



malu dengan hello kitty eh...

Amsyar tak nak tgk camera

Alhamdulillah, Amsyar smpai Cameron sihat...hilang semua sakit yang dari sini....hehehehe....InsyaAllah, next time rae cm nak g lagi.Tak puas jalan lagi....hehehehe...

DAY 3 - 28/10/2013...

Hari ni bertolak balik Johor...memulakan perjalanan kul 9.00 pagi. Alhamdulillah selamat smpai Taman Mawar kul 10.00 malam......

Alhamdulillah, perjalanan kami selamat n Allah bagi kesihatan yang baik untuk kami sekeluarga....CAMERON HIGHLANDS!!!!! Next time kami datang lagi !!!!!!!!!!!!!!









Comments

Popular posts from this blog

DIY Wrap

Assalamualaikum...
Hari ini saya nak bercerita tentang DIY Baby Wrap. Sebenarnya saya ada Ring Sling & Mei Tai. Tapi teringin nak DIY Wrap. Ring Sling tu kawan saya bagi. Mei Tai pulak saya jahit sendiri. Dua2 pun saya tak guna...Ring Sling pernah guna sekali dua.. Mei Tai pun sama. Saya rasa agak susah nak ikat2...hihihihi...Sebenarnya kalau selalu guna mesti tak rasa susah...Kan pepatah ada cakap 'Practice Make Perfects' (pepatah mat salleh..hihihihi)


Now, hati terasa macam nak DIY Wrap pulak. Angan2 tu  macam2....Ada masa tak agaknya ek?hihihi..InsyaAllah nak seribu daya, tak nak seribu dalih....
Dengan bantuan MR GOOGLE, saya jumpa beberapa blog yang ajar cara DIY Wrap. Sesiapa yang nak try DIY, boleh rujuk link-link ni : 
http://www.rookiemoms.com/how-to-make-a-moby-wrap/ http://monkeysewmonkeydo.blogspot.com/2010/03/make-your-own-moby-wrap-tutorial.html http://www.alexamariezurcher.com/2013/01/diy-moby-wrap-in-3-easy-steps.html http://verymom.com/2009/02/07/make-a-faux-…

Hasil Tangkapan Cosway...

Assalamualaikum....
Yeayyyyyy....Akhirnya dapat jugak apa yang dihajati...




Alhamdulillah, rehat tghhari tadi ajak my BFF, nur pergi cosway.Niatnya nak beli multipurpose cleaning wipes. Ini semua sebab terpengaruh dengan rakan2 dalam group susun atur. Fungsi cleaning wipes ni adalah sebagai pengganti alat pengelap dapur.Yang bestnya,kata nya boleh basuh n guna semula...Pakai....basuh...pakai...basuh...sampailah koyak. Harga pun ok pah.RM4.90 je....Balik ni nak cube. Entry akan datang saya cite pengalaman guna pengelap ni ye....





Dah pergi cosway, bukan satu je barang beli. Saya beli wiper set....yang ni memang dicari dari hari tu. Hari tu pergi stok tak de. Hari ni dah restock...Dapatlah saya beli 'penyapu' yg diidamkan....Review tentang wiper set ni kita cite next entry ye....

Jom Ambil Tahu Apa Maksudnya Non GMO & GMO?

Sebelum ini saya tak pernah pun ambil tahu pasal GMO or NON- GMO...Sejujurnya dengar pun tak pernah. Tapi lepas jatuh cinta dengan Shaklee & ambil ESP, baru lah saya cuba mencari ilmu tentang Non GMO. Maklumat ini saya baca dari blog , http://ilmansofea.blogspot.com/2014/02/apa-maksud-non-gmo.html

NON GMO
Maksud NON- GMO adalah :- Bahan yang TIDAK DIUBAH SECARA GENETIK atau bahasa mudahnya BAHAN MAKANAN YANG TIDAK DICAMPUR DENGAN BAHAN KIMIA YANG BOLEH MEMUDARATKAN KESIHATAN.
Contoh bahan kimia adalah baja kimia. Selalunya kalau makanan bukan dari baja organik memang ada kesan sampingan. Lebih-lebih lagi makan yang diproses untuk dijadikan makanan segera.
Contohnya kacang soya yang dikotakkan, kita perlu ambil tahu bahan2 dan cara pemprosesannya. Jika ia tidak dari kacang soya organik, ianya mengandungi khasiat yang rendah &kandungan NITRAT yang tinggi. Kandungan NITRAT yang tinggi boleh membawa kepada KANSER.


GMO
GMO (Genetically Modified Organisms) - Tumbuhan atau haiwan ya…