Skip to main content

New Look

Alhamdulillah

Yeayyy . Blog dah cantik.

Suka sangat umi tau. Tq Sis Siti Awadah tolong makeover blog umi ni.

Salam Sayang,
Ummi Wawa
Agent PuersKidsdom Johor

Comments

Popular posts from this blog

DIY Wrap

Assalamualaikum...
Hari ini saya nak bercerita tentang DIY Baby Wrap. Sebenarnya saya ada Ring Sling & Mei Tai. Tapi teringin nak DIY Wrap. Ring Sling tu kawan saya bagi. Mei Tai pulak saya jahit sendiri. Dua2 pun saya tak guna...Ring Sling pernah guna sekali dua.. Mei Tai pun sama. Saya rasa agak susah nak ikat2...hihihihi...Sebenarnya kalau selalu guna mesti tak rasa susah...Kan pepatah ada cakap 'Practice Make Perfects' (pepatah mat salleh..hihihihi)


Now, hati terasa macam nak DIY Wrap pulak. Angan2 tu  macam2....Ada masa tak agaknya ek?hihihi..InsyaAllah nak seribu daya, tak nak seribu dalih....
Dengan bantuan MR GOOGLE, saya jumpa beberapa blog yang ajar cara DIY Wrap. Sesiapa yang nak try DIY, boleh rujuk link-link ni : 
http://www.rookiemoms.com/how-to-make-a-moby-wrap/ http://monkeysewmonkeydo.blogspot.com/2010/03/make-your-own-moby-wrap-tutorial.html http://www.alexamariezurcher.com/2013/01/diy-moby-wrap-in-3-easy-steps.html http://verymom.com/2009/02/07/make-a-faux-…

Hasil Tangkapan Cosway...

Assalamualaikum....
Yeayyyyyy....Akhirnya dapat jugak apa yang dihajati...




Alhamdulillah, rehat tghhari tadi ajak my BFF, nur pergi cosway.Niatnya nak beli multipurpose cleaning wipes. Ini semua sebab terpengaruh dengan rakan2 dalam group susun atur. Fungsi cleaning wipes ni adalah sebagai pengganti alat pengelap dapur.Yang bestnya,kata nya boleh basuh n guna semula...Pakai....basuh...pakai...basuh...sampailah koyak. Harga pun ok pah.RM4.90 je....Balik ni nak cube. Entry akan datang saya cite pengalaman guna pengelap ni ye....





Dah pergi cosway, bukan satu je barang beli. Saya beli wiper set....yang ni memang dicari dari hari tu. Hari tu pergi stok tak de. Hari ni dah restock...Dapatlah saya beli 'penyapu' yg diidamkan....Review tentang wiper set ni kita cite next entry ye....

"Baru Clear Hidung"

Assalamualaikum."BARU ClEAR HIDUNG".Apa yang clearnya hidung tu? Ni ha umi nak share testimonial Baby Rub. Rasa tak selesa kan bila kita selsema. Lagi-lagi time nak tidur tu bila hingusnya dah blocked hidung. Kita yang tua ni pun rasa tak selesa, apatah lagi baby. Confirm tidur pun tak lena. " Ok, kita pakai. Semalam buat semua tak boleh. Baring tak boleh, mengiring tak boleh. Last2 teringat Baby Rub. Terus sapu. Barulah clear hidung. Terus tertidur weh. Malam before tak dapat tidur, nose blocked dan perit tekak"Alhamdulillah. Seronok bila dapat feedback macam ni. Seronok bila dapat bantu orang.Yang bestnya Baby Rub ni 100% bebas daripada "Harmful Chemical".Jangan risau sebab KKM approved tau. Semua balm Puer's Kidsdom telah mendapat kelulusan KKM.Ok. Umi nak mengemas jap sementara anak2 umi lena dibuai mimpi.#Puer's Kidsdom
#Every Moms WishSalam Sayang,Ummi Wawa
Agent Puers Kidsdom Johor
01110797268