Skip to main content

Migrain & Shaklee..........



Kombinasi Ostematrix dan B-kompleks dapat meredakan  masalah migraine. Jom semak apa kandungan dalam Ostematrix Shaklee & B-kompleks Shaklee yang membantu meredakan migrain..



Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)



Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing. 


B Complex




Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.


Credit : http://www.rahsiasihat.com/2012/01/migrain-berkurang-dengan-suplemen.html

Comments

Popular posts from this blog

DIY Wrap

Assalamualaikum...
Hari ini saya nak bercerita tentang DIY Baby Wrap. Sebenarnya saya ada Ring Sling & Mei Tai. Tapi teringin nak DIY Wrap. Ring Sling tu kawan saya bagi. Mei Tai pulak saya jahit sendiri. Dua2 pun saya tak guna...Ring Sling pernah guna sekali dua.. Mei Tai pun sama. Saya rasa agak susah nak ikat2...hihihihi...Sebenarnya kalau selalu guna mesti tak rasa susah...Kan pepatah ada cakap 'Practice Make Perfects' (pepatah mat salleh..hihihihi)


Now, hati terasa macam nak DIY Wrap pulak. Angan2 tu  macam2....Ada masa tak agaknya ek?hihihi..InsyaAllah nak seribu daya, tak nak seribu dalih....
Dengan bantuan MR GOOGLE, saya jumpa beberapa blog yang ajar cara DIY Wrap. Sesiapa yang nak try DIY, boleh rujuk link-link ni : 
http://www.rookiemoms.com/how-to-make-a-moby-wrap/ http://monkeysewmonkeydo.blogspot.com/2010/03/make-your-own-moby-wrap-tutorial.html http://www.alexamariezurcher.com/2013/01/diy-moby-wrap-in-3-easy-steps.html http://verymom.com/2009/02/07/make-a-faux-…

Hasil Tangkapan Cosway...

Assalamualaikum....
Yeayyyyyy....Akhirnya dapat jugak apa yang dihajati...




Alhamdulillah, rehat tghhari tadi ajak my BFF, nur pergi cosway.Niatnya nak beli multipurpose cleaning wipes. Ini semua sebab terpengaruh dengan rakan2 dalam group susun atur. Fungsi cleaning wipes ni adalah sebagai pengganti alat pengelap dapur.Yang bestnya,kata nya boleh basuh n guna semula...Pakai....basuh...pakai...basuh...sampailah koyak. Harga pun ok pah.RM4.90 je....Balik ni nak cube. Entry akan datang saya cite pengalaman guna pengelap ni ye....





Dah pergi cosway, bukan satu je barang beli. Saya beli wiper set....yang ni memang dicari dari hari tu. Hari tu pergi stok tak de. Hari ni dah restock...Dapatlah saya beli 'penyapu' yg diidamkan....Review tentang wiper set ni kita cite next entry ye....

Jom Ambil Tahu Apa Maksudnya Non GMO & GMO?

Sebelum ini saya tak pernah pun ambil tahu pasal GMO or NON- GMO...Sejujurnya dengar pun tak pernah. Tapi lepas jatuh cinta dengan Shaklee & ambil ESP, baru lah saya cuba mencari ilmu tentang Non GMO. Maklumat ini saya baca dari blog , http://ilmansofea.blogspot.com/2014/02/apa-maksud-non-gmo.html

NON GMO
Maksud NON- GMO adalah :- Bahan yang TIDAK DIUBAH SECARA GENETIK atau bahasa mudahnya BAHAN MAKANAN YANG TIDAK DICAMPUR DENGAN BAHAN KIMIA YANG BOLEH MEMUDARATKAN KESIHATAN.
Contoh bahan kimia adalah baja kimia. Selalunya kalau makanan bukan dari baja organik memang ada kesan sampingan. Lebih-lebih lagi makan yang diproses untuk dijadikan makanan segera.
Contohnya kacang soya yang dikotakkan, kita perlu ambil tahu bahan2 dan cara pemprosesannya. Jika ia tidak dari kacang soya organik, ianya mengandungi khasiat yang rendah &kandungan NITRAT yang tinggi. Kandungan NITRAT yang tinggi boleh membawa kepada KANSER.


GMO
GMO (Genetically Modified Organisms) - Tumbuhan atau haiwan ya…