Skip to main content

Kini Aku Seorang Ummi

Hari ni, dah lebih 3 bulan aku  bergelar ummi untuk permata hatiku yang tersayang.... Muhammad Amsyar Hadi bin Mahadi...
Sesungguhnya pengalaman melahirkannya ke dunia ni satu pengalaman yang tak akan dapat ummi  lupakan....
Selama ni cuma dengar cerita pengalaman orang lain...bersalin tu sakit...bile ummi sendiri yang merasainya, barulah aku tahu bagaimana rasanya....n barulah ummi tahu mcm ni susahnya mak nak lahirkan ummi dulu.Tapi sakit tu semua hilang bile melihat wajah permata hatiku, Amsyar.Sejuk hati ummi bile tgk anak ummi....
Sekarang Amsyar dah mula meniarap....setiap hari ummi menanti apa lagi perkembangan anak ummi..
harapan ummi, Amsyar dapat membesar dengan chat,bijak n menjadi anak yang soleh supaya anak ummi dapat doakan abah dan ummi kelak..ummi akan sedaya upaya menjadi ibu yang terbaik untuk permata hati ummi......







Comments

Popular posts from this blog

DIY Wrap

Assalamualaikum...
Hari ini saya nak bercerita tentang DIY Baby Wrap. Sebenarnya saya ada Ring Sling & Mei Tai. Tapi teringin nak DIY Wrap. Ring Sling tu kawan saya bagi. Mei Tai pulak saya jahit sendiri. Dua2 pun saya tak guna...Ring Sling pernah guna sekali dua.. Mei Tai pun sama. Saya rasa agak susah nak ikat2...hihihihi...Sebenarnya kalau selalu guna mesti tak rasa susah...Kan pepatah ada cakap 'Practice Make Perfects' (pepatah mat salleh..hihihihi)


Now, hati terasa macam nak DIY Wrap pulak. Angan2 tu  macam2....Ada masa tak agaknya ek?hihihi..InsyaAllah nak seribu daya, tak nak seribu dalih....
Dengan bantuan MR GOOGLE, saya jumpa beberapa blog yang ajar cara DIY Wrap. Sesiapa yang nak try DIY, boleh rujuk link-link ni : 
http://www.rookiemoms.com/how-to-make-a-moby-wrap/ http://monkeysewmonkeydo.blogspot.com/2010/03/make-your-own-moby-wrap-tutorial.html http://www.alexamariezurcher.com/2013/01/diy-moby-wrap-in-3-easy-steps.html http://verymom.com/2009/02/07/make-a-faux-…

Hasil Tangkapan Cosway...

Assalamualaikum....
Yeayyyyyy....Akhirnya dapat jugak apa yang dihajati...




Alhamdulillah, rehat tghhari tadi ajak my BFF, nur pergi cosway.Niatnya nak beli multipurpose cleaning wipes. Ini semua sebab terpengaruh dengan rakan2 dalam group susun atur. Fungsi cleaning wipes ni adalah sebagai pengganti alat pengelap dapur.Yang bestnya,kata nya boleh basuh n guna semula...Pakai....basuh...pakai...basuh...sampailah koyak. Harga pun ok pah.RM4.90 je....Balik ni nak cube. Entry akan datang saya cite pengalaman guna pengelap ni ye....





Dah pergi cosway, bukan satu je barang beli. Saya beli wiper set....yang ni memang dicari dari hari tu. Hari tu pergi stok tak de. Hari ni dah restock...Dapatlah saya beli 'penyapu' yg diidamkan....Review tentang wiper set ni kita cite next entry ye....

Jom Ambil Tahu Apa Maksudnya Non GMO & GMO?

Sebelum ini saya tak pernah pun ambil tahu pasal GMO or NON- GMO...Sejujurnya dengar pun tak pernah. Tapi lepas jatuh cinta dengan Shaklee & ambil ESP, baru lah saya cuba mencari ilmu tentang Non GMO. Maklumat ini saya baca dari blog , http://ilmansofea.blogspot.com/2014/02/apa-maksud-non-gmo.html

NON GMO
Maksud NON- GMO adalah :- Bahan yang TIDAK DIUBAH SECARA GENETIK atau bahasa mudahnya BAHAN MAKANAN YANG TIDAK DICAMPUR DENGAN BAHAN KIMIA YANG BOLEH MEMUDARATKAN KESIHATAN.
Contoh bahan kimia adalah baja kimia. Selalunya kalau makanan bukan dari baja organik memang ada kesan sampingan. Lebih-lebih lagi makan yang diproses untuk dijadikan makanan segera.
Contohnya kacang soya yang dikotakkan, kita perlu ambil tahu bahan2 dan cara pemprosesannya. Jika ia tidak dari kacang soya organik, ianya mengandungi khasiat yang rendah &kandungan NITRAT yang tinggi. Kandungan NITRAT yang tinggi boleh membawa kepada KANSER.


GMO
GMO (Genetically Modified Organisms) - Tumbuhan atau haiwan ya…